Ak chcete pripraviť chrumkavé hranolky bez jedinej kvapky oleja, musíte nasledovať tento neuveriteľný recept!

Zemiaky sú jedným z najobľúbenejších jedál. Všetci ich milujeme. Pochádzajú z Južnej Ameriky, ale takmer každá krajina na svete ich dnes kultivuje. Každé jedlo sa dá pripraviť s nimi. Nezáleží na tom, ako ich pripravujete: pečené, varené – sú stále chutné! Napriek tomu najznámejší recept zo všetkých sú hranolky.

Je to lahodné jedlo, ktoré miluje každý. Často sa podáva s kečupom a majonézou alebo niektorými koreninami, ktoré im dodávajú extra chuť. Francúzske hranolky majú vynikajúcu chuť a príjemnú arómu. Z vonku sú chrumkavé, ale vo vnútornej strane mäkké. Napriek tomu by ste mali poznať tvrdú pravdu. Toto jedlo je pre náš organizmus veľmi škodlivé, pretože je pripravené vo veľkom množstve oleja.

111qaz

Napriek tomu nemusíte byť sklamaný. Nemusíte ich prestať jesť. Našťastie pre vás máme zdravú verziu hranolčekov, aby ste si ich mohli vychutnať kedykoľvek budete chcieť!

Pripravíte ich bez jednej kvapky oleja!

zloženie:

  • 5 až 7 zemiakov
  • 2 vaječné bielky
  • trochu soli podľa chuti
  • sladká paprika (podľa vkusu)
  • mletý čierny korenie (podľa vkusu)

Príprava:

Zemiaky olúpajte a nakrájajte na malé kúsky. Vyšľahajte bielko z vajec, kým nespravíte penu a pridajte všetky korenia do nej. Všetko premiešajte dobre. Vložte zemiaky do pekáča a pridajte zmes na ne. Predhrievajte rúru na teplotu 200 – 220 ° C. Po dosiahnutí teploty položte zemiaky do vnútra. Pečieme ich asi 7 až 10 minút. Uistite sa, že sú na povrchu zlaté.

Vaše zdravé hranolky sú pripravené! Môžete tiež pridať čokoľvek, čo chcete, aby ste zlepšili ich chuť. Vychutnajte si ich vynikajúcu chuť!

ZDROJ:newdailyrecipes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>