V predvečer Veľkej noci hostiteľka vymyslela slávnostné menu, rovnako ako obsah veľkonočných košíkov. Teraz vám tento úžasný recept prezradíme. “Mäso Book” . Také jedlo ste na Veľkú noc ešte nepripravili!
Lahodné pečené bravčové
PRÍSADY
- 750 g bravčového
- 5 zrniek adzhika korenie
- 2 lyžice horčica
- 100 g cibule
- 2 lyžice slnečnicový olej
- 100 g šampiňóny
- 1/4 lyžice soľ
- 1/4 lyžice čierne korenie
- 3 lyžice červené víno
- 100 g tvrdý syr
- 1/2 lyžice jablčný ocot
PRÍPRAVA
Urobiť priečne rezy v mäse. Snažte sa, aby plátky neboli hrubšie než 2 cm.
Položte mäso do misy a marinujeme to pridaním adjika korenia a horčice. Marináda dobre rozdelíme medzi “plátky” mäsa, potom umiestniť do chladničky na 2 hodiny.
Rozsekáme cibuľu na krúžky, pridáme soľ, ocot a čierne korenie poľa. Nechajte pôsobiť 10 minút.
Budeme rezať huby. Vyberieme mäso z chladničky, umiestnite cibuľu a huby medzi plátky mäsa.
Polejeme pripravené mäso s vínom a olejom. Dať do fólie a pečieme v peci po dobu 45 minút pri teplote 200 stupňov.
Po uplynutí tejto doby vyberieme mäso z rúry. Položte plátky syra na hornú vrstvu a dáme mäso do rúry po dobu ďalších 5 minút. Tento recept môže byť zmenený pridaním svojho obľúbeného korenia, zeleniny alebo orechov.
Dobrú chuť! Nezabudnite zdieľať tento recept s priateľmi.
ZDROJ:TAKPROSTO.CC