Africké šišky, ich príprava je veľmi jednoduchá

Recept na africké šišky som si veľmi obľúbila, pretože ich tvar je úplne iný od klasických šišiek a keď sú celé posypané škoricovým cukrom, nemajú chybu.

Africké šišky

Suroviny:

  • cca 120 ml vlažného mlieka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 60 g rozpusteného masla
  • 300 g polohrubej múky
  • 4 žĺtky
  • štipka soli
  • 1 lyžica rumu
  • nastrúhaná citrónová kôra z 1 citrónu
  • tuk na vyprážanie, škoricový cukor na poprášenie

Postup:

Z polovice mlieka, droždia, štipky cukru nechajte vzísť kvások. Hmota by mala zdvojnásobiť objem.

Zo zostávajúceho mlieka, cukru, soli, masla, rumu, žĺtkov, citrónovej kôry, múky a kvásku spracujte mäkké, lesklé cesto. Nechajte vykysnúť (cca štyridsaťpäť minút) a potom z neho vyvaľkajte pätnásť hádov, každý v polovici prerežte a zapleťte alebo len spravte bochníčky a tie potom vyvaľajte na dlhšie pásy a zatočte. Konce len spojíte do kopy. Nechajte pätnásť minút kysnúť na doske a potom narozpálenom oleji smažte v hlbšej vrstve oleja tri minúty z každej strany (prvú stranu vždy prikryte pokrievkou). Vyberte, nechajte odkvapkať na papieri, dajte na tácku a pocukrujte ich celé škoricovým cukrom.

Dobrú chuť!

ZDROJ:wypiekibeaty.com.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>