6 jednoduchých trikov, ako odstrániť pesticídy z jedla. Nebojte sa, žiadne špeciálne prípravky na to nebudete potrebovať

Drvivú väčšinu zeleniny a ovocia nakupujeme na trhoch a sú zvyčajne pokryté pesticídmi. Podľa niektorých správ sú plody, paprika, hrach, hrozno, repa, zeler, jablká, listová zelenina, brokolica a paradajky ovocím a zeleninou, ktoré sú zvyčajne najviac vystavené pesticídom.

Mnohí muži a ženy si neuvedomujú prítomnosť týchto škodlivých zlúčenín a môžu v budúcnosti spôsobiť zdravotné problémy.

Ak si chcete byť istí, že pesticídy sa vo vašej strave nenachádzajú, mali by ste postupovať podľa týchto jednoduchých trikov:

1. Na umývanie potravín použite teplú vodu

Hoci sa pesticídy používajú priamo na stonky a listy, významné množstvo pesticídov sa prenáša aj na plody.

Použitím teplej vody ich dôkladne umyte, budete mať možnosť vylúčiť tieto škodlivé zložky skôr, ako budete jesť jedlo. Stačí použiť teplú vodu a malo by to byť v poriadku.

2. Na opláchnutie potravín použite slanú vodu

Ako sme už uviedli, existujú špecifické ovocia, ktoré majú viac pesticídov ako ostatné. Pred tým, než použijete takéto výrobky, naplňte veľkú misku vodou a nasypte ½ čajovej lyžičky soli. Potom dajte ovocie a zeleninu do nej nasiaknuť. Nechajte ich po dobu 3-4 minút a potom použite obyčajnú vodu na ich opláchnutie ešte raz.

3. Spoľahnite sa na zriedenú zmes z octu

Väčšina pesticídov je naplnená organokovovými zlúčeninami, organofosfátmi, sulfonylmočovinami, karbamátmi, pyreatohydmi a inými podobnými zlúčeninami, ktoré ohrozujú naše zdravie. Tieto znečisťujúce látky majú schopnosť preniknúť do vonkajšej vrstvy ovocia a zeleniny a dosiahnuť odlupovanie.

Dobrou správou je, že nemusíte kupovať drahé komerčné ovocné a vegetariánske čistiace prostriedky, keď si ich môžete urobiť doma. Jednoducho vezmite jednu čajovú lyžičku octu z jablkového muštu a vložte do misy s trochou vody a rozrieďte ju. Položte do nej zeleninu a ovocie. Chvíľu nechajte ležať a použite vodu z vodovodu na ich umytie na konci.

4. Odstráňte šupku

Pokiaľ ide o zeleninu a ovocie ako avokádo, cibuľu, jablká, zemiaky, mango, pomaranče, mrkvu, zázvor, repu a reďkovku, je celkom jednoduché odstrániť kôru. Po odstránení kôry dôkladne umyte výrobok.

5. DIY čistiaci sprej

Zelenina a ovocie, ktoré vyžadujú dodatočnú starostlivosť, sú tie, ktoré majú pesticídy. Vezmite dve polievkové lyžice jedlej sódy a jednu lyžicu citrónovej šťavy a dobre premiešajte. Potom roztok zrieďte jedným uzáverom vody, roztok umiestnite do rozprašovacej fľaše a postriekajte potraviny. Na čistenie potravín nepoužívajte mydlá ani čistiace prostriedky, pretože môžu byť nebezpečné.

6. Na ich čistenie použite tkaninu

Čistenie a umývanie zeleniny a ovocia pred varením je nevyhnutné. Vezmite vlhkú tkaninu a po vypláchnutí vodou z vodovodu otrite celý povrch. Čistenie plodov a zeleniny pomocou čistiacej tkaniny vám umožní eliminovať stopy prítomných pesticídov na povrchu. Pomocou týchto trikov a tipov budete schopní zabiť takmer 90% stopových prvkov pesticídov zo zeleniny a ovocia.

Nákup zeleniny a ovocia od miestnych predajcov je ďalšou metódou, ktorú môžete použiť na vylúčenie pesticídov. Ekologické potraviny je možné zakúpiť aj preto, že sa pestujú bez pesticídov.

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>