5 potravín, ktoré často spôsobujú rakovinu. Uložte si tento zoznam!

Premýšľali ste niekedy nad tým, aké potraviny sú také nezdravé, že by bolo lepšie sa im vyhnúť? Ukázalo sa, že niektoré prísady, ako napríklad hydrogenované rastlinné oleje, akrylamidy a dusičnany, majú škodlivé účinky.

Akým zložkám sa treba vyhnúť na etiketách produktu?

  • kukuričný sirup s vysokým obsahom fruktózy
  • rafinovaný cukor
  • sacharóza
  • biela múka a výrobky z nej
  • biela ryža

Päť potravín, ktorým sa malo najviac zabrániťich konzumovať

  • Hot-dog:  Podľa protirakovinových organizácií by deti nemali jesť viac ako 12 porcií mesačne (v najlepšom prípade by nemali jesť toľko), pretože je to riskantné. Ak nemôžete zastaviť, hľadajte varianty, ktoré neobsahujú alebo neobsahujú iba malé množstvo škodlivého materiálu.
  • Spracované mäsové výrobky, slanina:  Mäso obsahuje takmer rovnaké množstvo dusitanu sodného ako hot dog. Niektoré z nich nemajú dusitany, ale sú zriedkavejšie a zvyčajne sa nachádzajú na pultoch obchodov s biopotravinami. Slanina obsahuje tiež významné množstvo nasýtených mastných kyselín, čo tiež zvyšuje riziko rakoviny vrátane rakoviny prsníka. Čím viac znižujete spotrebu týchto potravín, tým viac robíte pre svoje zdravie, a najmä vaše srdce vám ďakuje, že ste sa vyhli tukovým potravinám.
  • Šišky (a iné rezance pečené v oleji):  Obsahujú veľa hydrogenovaného rastlinného oleja, bielej múky, cukru a bez akrylamidov. V podstate jedna z najhorších potravinových skupín spôsobujúcich rakovinu, s ktorou sa môžete kedy stretnúť. Väčšina odborníkov na výživu súhlasí s tým, že ide o najškodlivejšie potraviny a deti ich, žiaľ, konzumujú.
  • Hranolky:  Nie sú sľubné, pretože smažia hranolky v hydrogenovanom oleji a pri vysokých teplotách a dokonca sa do niektorých reťazcov rýchleho občerstvenia pridáva cukor, aby boli čo najviac neodolateľné. Nielenže je škodlivý pre krvné cievy, ale obsahuje aj akrylamidy, takže má veľmi silný karcinogénny účinok a mal by sa zakázať.
  • Čipy, sladké a slané sušienky:  Prvý obsahuje veľa soli, akrylamidu, tuku, zatiaľ čo druhý obsahuje zvyčajne bielu múku, cukor a veľa trans mastných kyselín. Okrem toho nestačí pozorne si prečítať označenie výrobku, ale aj dekódovať jeho obsah, pretože výrobcovia klamú a snažia sa zavádzať zákazníkov, aby používali rôzne názvy. Takto prakticky zakrývajú škodlivé zložky pred neopatrnými zákazníkmi. Napríklad: MSG je známy tým, že spomína iba kvasnicový extrakt, ktorý obsahuje glutamát sodný. Alebo manipulujú s odporúčanými dávkami (alebo s výživovou tabuľkou na jednotku), až kým si neuvedomia, že produkt neobsahuje transmastné kyseliny, aj keď obsahuje značné množstvo škodlivých látok.

Čo môžete urobiť, aby ste znížili alebo zabránili týmto potravinám a čo ešte môžete urobiť, aby ste zabránili rakovine?

Ide o veľmi jednoduchý problém: jedzte iba nespracované a možno celé potraviny, väčšinou z nich rastlinného pôvodu.

Mali by sa uprednostňovať potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny a ďalšie esenciálne mastné kyseliny. Mnoho zeleniny a ovocia stojí za spotrebu (mnohé sú pripisované ich protirakovinovým alebo aspoň dobrým antioxidačným účinkom). Pravidelné cvičenie je takmer nevyhnutné, pretože nádor sa nemôže vyvíjať v dobre okysličenom prostredí. A hladina glukózy v krvi by sa mala udržiavať na normálnej úrovni. Nezabudnite sa vyhnúť rýchlemu občerstveniu a typu „jesť toľko, koľko len môžete“, pretože sú takmer plné karcinogénov.

Odporúča sa jesť potraviny bohaté na prírodný vitamín C, pretože tento vitamín bráni premene dusitanov na nitrozamín a pomáha posilňovať imunitný systém. Vitamín D má vynikajúci protirakovinový účinok, takže nezabudnite zostať na čerstvom vzduchu, aby vaše telo malo dostatok slnečného žiarenia, a používajte opaľovací krém od jari do jesene a opaľujte sa, pretože spôsobuje iba rakovinu). Vždy sa uistite, že vaše telo má dostatočný prísun vody, pretože toto je jediný spôsob, ako sa telo dokáže účinne zbaviť nahromadených toxínov. Vyhnite sa fajčeniu a požívaniu alkoholu / drog a vyhnite sa všetkým druhom kozmetiky a parfumov, pretože sú prakticky všetky vybavené chemikáliami spôsobujúcimi rakovinu.

Prevencia rakoviny je životne dôležitou otázkou a samotná prevencia sa podľa WHO dá 70% rakovine zabrániť jednoduchým životným štýlom a zmenami stravovania.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>