4 toxické výrobky, ktoré sú nebezpečné pre vývoj dieťaťa! Preto, by ste sa im mali vyhnúť, aby sa zabránilo rozvoju určitých chorôb.
Tendencia a nevyvinutý žalúdok a dieťa nestrávi všetko. Tráviaci systém musí „dozrieť“ a to znamená, že počas prvých mesiacov života väčšina detí jednoducho nie je schopné stráviť určité potraviny.
Materské mlieko spravidla stačí na pokrytie všetkých potrieb novorodencov v živinách.
Od okamihu svojho narodenia a ako on rastie, dieťa sa pokúša vyskúšať všetky druhy jedla, aspoň to, čo je vidieť na našich tanieroch. To nás nutí rozšíriť stravu, ale tu je dôležité jasne pochopiť: nie všetky potraviny sú užitočné a výživné. Medzi nimi sú toxické, ktoré môžu byť veľmi nebezpečné pre vývoj dieťaťa (a niekedy aj pre jeho život).
Takéto toxické a nebezpečné výrobky by mali byť úplne vylúčené z potravy detí. Najlepšie je nahradiť tými, ktoré obsahujú vápnik (pre intenzívny vývoj kostnej hmoty, tvorbu rôznych telesných systémov a lepšie štruktúrovanie neurologickou časťou).
Ak neviete, aké produkty sú nebezpečné pre vývoj dieťaťa a môžu poškodiť vaše dieťa, potom sa nebojte. Dnes vám poviem asi 4 z nich. Ak ich vylúčite zo stravy dieťaťa, môžete zabrániť vzniku mnohých chorôb.
4 toxické produkty: sú nebezpečné pre vývoj dieťaťa!
1. Ovocné šťavy a sýtené nápoje

Predpokladá sa, že ovocné šťavy sú vyrobené z ovocia, ale to neznamená, že sú užitočné. Diétne vlákna, napríklad obsiahnuté v ovocí, sú takmer úplne stratené počas prípravy šťavy. Ale pridajte veľa cukru!
Ovocné šťavy môžu spôsobiť hnačku u detí , preto je najlepšie ich vylúčiť z detskej výživy vôbec alebo aspoň obmedziť ich konzumáciu čo najviac.
Nie je vhodné klamať, veriť tomu, čo výrobcovia píšu na baleniach: „obsahuje vitamín C „, v ktorom deti údajne potrebujú.
Americká pediatrická akadémia na druhej strane odporúča kŕmiť deti do 6 mesiacov len s materským mliekom alebo s vyváženou receptúrou.
Deti vo veku od 6 do 12 mesiacov môžu okrem toho dostať malé množstvo vody, ale materské mlieko (alebo zmesi) by malo byť hlavným zdrojom výživy.
2. Klobásové výrobky (salámy, teplá klobása)

Tvrdé, lepkavé alebo klzké jedlá, ako aj veľké a okrúhle kúsky môžu byť veľmi nebezpečné pre malé deti. Môžu sa udusiť prehĺtaním kusu mrkvy, napríklad.
Preto nedávajte svojmu dieťaťu párky, veľké kusy mäsa alebo syra, hrozno, kukuricu, tvrdú alebo surovú zeleninu, ako aj orechy a semená.
Keď začnete vnášať návnadu svojho dieťaťa a on bude mať jedlo s prstami, uistite sa, že všetko je nakrájané na dostatočne malých kusoch.
Deti by mali dodržiavať pomerne prísnu diétu: je vhodnejšie, aby dostali väčšinu živín cez materské mlieko.
3. Sladkému odolať je ťažké „nie“!

Sladké jedlo môže spôsobiť, že dieťa môže zvýšiť hladinu cukru v krvi alebo viesť k rozvoju kazu. Je strašne nezodpovedné, aby rodičia dali svojim deťom cukor.
Chuťové poháriky na poschodí sa nachádzajú v procese kontinuálnej transformácie, vďaka nim sa cíti iný vkus a chute s miernou tendenciou k sladkému (kvôli chuti materského mlieka, čo je mierne sladká chuť).
Ale cukor má rad kontraindikácií a nežiaducich účinkov na zdravie:. Cukrovinky, cukríky, nealkoholické nápoje, koktaily, a preto spôsobujú rozvoj závažných ochorení a porúch spánku.
Mierna konzumácia cukru je možná, ale nezabudnite, že výživa dieťaťa je už plne vyvážená, ak sa skladá iba z 2 produktov:
- materské mlieko
- voda
Ak sa z detstve naučí vaše dieťa na sladké, potom zakaždým, keď je nutné zvýšiť dávku, ale s pribúdajúcim vekom to môže viesť k: kognitívnych porúch, odmietanie ovocia a zeleniny a impozantný účtu pre zaplatenie pediatra a služieb zubárskeho (zubný kaz , zubný kameň, zápal ďasien).
4. Dezerty? Áno, ale nie pudingy a želé

Väčšina pudingov a dezertov s konzistenciou želé sa vyrába z cukru s prídavkom umelých farbív, príchutí a malého množstva želatíny, aby sa dosiahla požadovaná štruktúra.
Ak si ich vychutnáte doma, môžete sa vyhnúť len chemikáliám: v skutočnosti dostanete ovocný džús a … znova cukor. A ak sa znova pozriete na predchádzajúcu časť, pochopíte, prečo sú tieto dezerty najlepšie odstránené z diéty dieťaťa.
Ste plne zodpovední za zdravú výživu svojho dieťaťa.
- Pečieme jablko v rúre, rozmiešame ho a pridáme malú škoricu. Je to vynikajúca možnosť: prírodné cukry, vláknina, vitamíny a príjemná konzistencia.
zdroj:steptohealth.ru