4 famózne marinády na kuracie mäso, ktoré nikdy nesklamú

Kuracie prsia sú na každom obede alebo večeri výherné. A keď nie je ani čas, ani túžba tráviť veľa času v kuchyni- tak zvlášť. Jediná negativita – suchosť mäsa. Ale ak je varené nesprávne. A čo tak marinády, skvelá možnosť. Ale tu je cesta, ako ho pripraviť mäkučké a šťavnaté!

Medová marináda so sójovou omáčkou

Zloženie :

  • 4 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 5-6 Čl olivového oleja
  • 0,5 lyžičky čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica zmesi suchých bylín (tymian, bazalka, oregano)

Varenie :

  1. Spravte mix med so sójovou omáčkou, pridajte bylinky, čierne korenie, nalejte do oleja.
  2. Marinujte mäso 1 hodinu, nie je potrebné produkt soliť. Najlepšie sa mäso ukáže, ak ho pečiete v rúre.

Marináda zázvorová s citrónovou omáčkou so sójovou omáčkou

Zloženie :

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička citrónová kôra
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 4-6 zubov cesnaku
  • 1 lyžička strúhaný koreň zázvoru
  • 2-3 lyžice sójovej omáčky
  • čierne korenie na chuť

Varenie :

  1. Zmiešajte všetky suché prísady, pridajte strúhaný zázvor, citrónovú kôru, cesnak prelisovaný. Zmiešajte kašu vidličkou. Pridajte tekuté zložky, premiešajte.
  2. Marinujte prsia 1-2 hodiny, potom pečte celé alebo smažte nakrájané na plátky.

Marináda na kyslej smotane

Zloženie :

  • 100 ml kyslej smotany s obsahom tuku 20-22%
  • 2 lyžičky Dijon horčice
  • 1 lyžička paprika
  • 2 zub cesnaku
  • 1 lyžička prášok kari

Varenie :

  1. Cesnak prelisujte, pridajte papriku, kari, horčicu a kyslú smotanu. Všetko dôkladne premiešajte.
  2. Roztierajte hrubú vrstvu marinády na kuracie mäso, nechajte 2 hodiny, potom pečte v rúre alebo na grile. Osoľte 5 minút pred koncom varenia.

Medovo vínová marináda s pomarančovým džúsom

Zloženie :

  • 1 pomaranč
  • 2-3 lyžičky medu
  • 1 lyžička strúhaný koreň zázvoru
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1 polievková lyžica suchého tymianu alebo bazalky

Varenie :

  1. Pomaranč dôkladne umyte, odstráňte kôru a vytlačte šťavu. Pomarančová šťava sa zmieša s tekutým medom, pridajte zázvor, sušené bylinky, citrónovú šťavu. Nalejte víno, premiešajte.
  2. Ponorte filé do marinády na dobu 1,5-2 hodín.

  Užitočný článok, zdieľajte prosím s priateľmi.

ZDROJ:sovkusom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>