Kuracie prsia sú na každom obede alebo večeri výherné. A keď nie je ani čas, ani túžba tráviť veľa času v kuchyni- tak zvlášť. Jediná negativita – suchosť mäsa. Ale ak je varené nesprávne. A čo tak marinády, skvelá možnosť. Ale tu je cesta, ako ho pripraviť mäkučké a šťavnaté!
Medová marináda so sójovou omáčkou
Zloženie :
- 4 polievkové lyžice medu
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 5-6 Čl olivového oleja
- 0,5 lyžičky čierneho korenia
- 1 polievková lyžica zmesi suchých bylín (tymian, bazalka, oregano)
Varenie :
- Spravte mix med so sójovou omáčkou, pridajte bylinky, čierne korenie, nalejte do oleja.
- Marinujte mäso 1 hodinu, nie je potrebné produkt soliť. Najlepšie sa mäso ukáže, ak ho pečiete v rúre.
Marináda zázvorová s citrónovou omáčkou so sójovou omáčkou
Zloženie :
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička citrónová kôra
- 2 polievkové lyžice cukru
- 4-6 zubov cesnaku
- 1 lyžička strúhaný koreň zázvoru
- 2-3 lyžice sójovej omáčky
- čierne korenie na chuť
Varenie :
- Zmiešajte všetky suché prísady, pridajte strúhaný zázvor, citrónovú kôru, cesnak prelisovaný. Zmiešajte kašu vidličkou. Pridajte tekuté zložky, premiešajte.
- Marinujte prsia 1-2 hodiny, potom pečte celé alebo smažte nakrájané na plátky.
Marináda na kyslej smotane
Zloženie :
- 100 ml kyslej smotany s obsahom tuku 20-22%
- 2 lyžičky Dijon horčice
- 1 lyžička paprika
- 2 zub cesnaku
- 1 lyžička prášok kari
Varenie :
- Cesnak prelisujte, pridajte papriku, kari, horčicu a kyslú smotanu. Všetko dôkladne premiešajte.
- Roztierajte hrubú vrstvu marinády na kuracie mäso, nechajte 2 hodiny, potom pečte v rúre alebo na grile. Osoľte 5 minút pred koncom varenia.
Medovo vínová marináda s pomarančovým džúsom
Zloženie :
- 1 pomaranč
- 2-3 lyžičky medu
- 1 lyžička strúhaný koreň zázvoru
- 100 ml bieleho suchého vína
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1 polievková lyžica suchého tymianu alebo bazalky
Varenie :
- Pomaranč dôkladne umyte, odstráňte kôru a vytlačte šťavu. Pomarančová šťava sa zmieša s tekutým medom, pridajte zázvor, sušené bylinky, citrónovú šťavu. Nalejte víno, premiešajte.
- Ponorte filé do marinády na dobu 1,5-2 hodín.
Užitočný článok, zdieľajte prosím s priateľmi.
ZDROJ:sovkusom.ru