30 minútová hrnčeková torta, príprava jednoduchá, chuť nebeská a tak mäkká, že sa doslova topí v ústach

Ak chcete mať na stole lahodnú tortu, ale nechcete strácať veľa času v kuchyni, odporúčame Vám tento recept. Na meranie prísad používame hrnček s objemom 2,5 dl.

zloženie:

  • 1 hrnček jogurtu
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 šálka cukru
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa

príprava:

Predhrejte rúru na 200 stupňov. Vložte jogurt do misy a posypte sódou na pečenie, premiešajte. Do ďalšej misy dajte, múku, kakao a premiešajte, vylejte jogurt do suchých ingrediencií. Dostaneme kakaovú hmotu. Potrite nádobu na pečenie s maslom (použil som priemer 29 cm) a nalejte do nej hmotu, potom vložte do predhriatej rúry a pečte po dobu 25 minút. Odstráňte upečenú tortu z rúry a nechajte ju vychladnúť.

Keď máte chuť, môžeme ho  potrieť s vašim obľúbeným krémom alebo džemom. Ja som zamiešala kyslú smotanu s cukrom a posypala vrch koláča s kakaom. Môžeme posypať koláč s mletými vlašskými orechmi, kokosom a ovocím. Keď je hotový koláčik, umiestnite ho do chladničky, aby sa ochladil.

Dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>