Ak chcete mať na stole lahodnú tortu, ale nechcete strácať veľa času v kuchyni, odporúčame Vám tento recept. Na meranie prísad používame hrnček s objemom 2,5 dl.
zloženie:
- 1 hrnček jogurtu
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 šálka cukru
- 1 hrnček polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
príprava:
Predhrejte rúru na 200 stupňov. Vložte jogurt do misy a posypte sódou na pečenie, premiešajte. Do ďalšej misy dajte, múku, kakao a premiešajte, vylejte jogurt do suchých ingrediencií. Dostaneme kakaovú hmotu. Potrite nádobu na pečenie s maslom (použil som priemer 29 cm) a nalejte do nej hmotu, potom vložte do predhriatej rúry a pečte po dobu 25 minút. Odstráňte upečenú tortu z rúry a nechajte ju vychladnúť.
Keď máte chuť, môžeme ho potrieť s vašim obľúbeným krémom alebo džemom. Ja som zamiešala kyslú smotanu s cukrom a posypala vrch koláča s kakaom. Môžeme posypať koláč s mletými vlašskými orechmi, kokosom a ovocím. Keď je hotový koláčik, umiestnite ho do chladničky, aby sa ochladil.
Dobrú chuť!
ZDROJ:bidista.com