3 luxusné krémové polievky. Urobte obed s týmito pochúťkami, ktorých sa nebudete vedieť dojesť

Krémové polievky sú chutné a efektné môžu byť vyrobené z takmer všetkých rastlín. Výživná polievka v horúcich letných dňoch a chladných zimných večerov. Teraz vám predstavíme 3 najchutnejšie krémové polievky.

 1. Paradajková krémová polievka

zloženie:

  • 800 g paradajok
  • 200 g chleba (suchý, najmenej 1 deň)
  • 3 cesnak
  • 250 ml vody
  • soľ
  • mletý čierny korenie
  • olivový olej podľa chuti

príprava:

Chlieb odlúpnite a nakrájajte na kocky, vložte do misy a zaljte vodou a nechajte ju zmäknúť po dobu 30 minút. Ak chcete vyčistiť paradajku z jej škrupiny, najjednoduchším spôsobom je nalievať horúcu vodu na paradajky, nechajte ju 3 minúty a potom ju jemne olúpte. Nakrájajte paradajky na kocky, vložte ich do mlynčeka s chlebom a cesnakom, premiešajte, pridajte 50 ml olivového oleja a rozmixujte to. Výslednú zmes zakryjte fóliou a umiestnite ju do chladničky približne na cca 2 hodiny. Podávajte s varenými vajciami a slaninkou opečenou na vrchole polievky. Dobrú chuť!

2. Bomba krémová polievka

zloženie:

  • 500 g huby
  • 3 veľké zemiaky
  • 700 ml vody alebo zeleninový vývar
  • 1 strúčiky cesnaku
  • petržlen
  • 50 ml kyslej smotany
  • 30 g masla
  • soľ
  • paprika podľa chuti

príprava:

Umyte huby, odlúpnite zemiaky, potom dajte na plátky alebo do malých kociek huby a zemiaky. Maslo nakrájame na panvici, pridáme nakrájanú cibuľu, zemiaky a cesnak. Dusíme na pomalom sporáku cca. 10 minút postupne pridajte trochu vody alebo zeleninového vývaru. Pridajte huby a opekajte ďalších 10 minút, potom odstráňte z tepla. Pridajte soľ, korenie, nalejte zvyšnú zeleninovú šťavu a rozmixujte. Po miešaní pridajte kyslú smotanu a nakrájaný zelený hrášok. Nechajte len zovrieť, za stáleho miešania. Podávame s praženými fazuľkami, s pečenými plátkami húb a petržlenovou vňaťou.

3. Zeleninová krémová polievka

zloženie:

  • 600 g zemiakov
  • 100 g pór
  • 100 g mrkvy
  • 500 ml mlieka
  • 500 ml zeleninovej šťavy (alebo vody)
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 klinček
  • soľ
  • paprika podľa chuti

príprava:

Pór a mrkvu nakrájame na kocky, potom opekáme v olivovom oleji na pomalom ohni 15 minút, pomaly pridáme zeleninovú šťavu a varíme. Vyčistite zemiaky a nakrájajte na kocky, vložte ich do hrnca, nalejte mlieko, osoľte, okoreňte, pridajte klinček a znovu varte na pomalom ohni. Keď je zemiak mäkký, odstráňte klinčeky a rozmixujte. Pridajte nastrúhanú mrkvu. Ozdobte pórmi a cibuľou pred podávaním.

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>