2 najlepšie recepty na domáce pesto: Ak sa naučíte tieto variácie, už nikdy si pesto nekúpite v obchode

Pesto je zmes bylín alebo zeleniny, ktorá sa dokonale hodí takmer ku všetkému. Na hrianku, do cestovín, k rizote, do polievok, môžete ho vyskúšať u ktoréhokoľvek receptu. Jeho príprava je naozaj veľmi jednoduchá, a navyše, môžete si ho zamraziť, alebo nechať v chladničke. Pripravili sme si pre Vás asi tri najznámejšie variácie pesta, tri svieže nápady, pričom naším najobľúbenejším je momentálne brokolicové.

Postup je u každého pesta rovnaký. Všetky ingrediencie sa spolu zmiešajú a vytvoria chuťovo dokonalú zmes. Na zmiešanie môžete použiť mixér alebo mažiar. Celá príprava netrvá viac ako 10 minút a domáce pesto je neporovnateľné s tým kúpeným. Je aromatickejší, chutnejšie a má toľko využitie, že to ani nedokážeme spočítať.

Brokolicové pesto

Budeme potrebovať:

  • brokolicu
  • dva strúčiky cesnaku
  • šťavu z citróna
  • 3 lyžice olivového oleja
  • trochu pomletých orieškov
  • soľ a korenie

Postup:

Postupne všetky prísady rozmixujeme a postupujeme ako pri klasickom peste. Zmes dáme do sklenených pohárov a skladujeme v chladničke alebo v mrazničke. Dobrú chuť.

Pesto zo sušených paradajok

Budeme potrebovať:

  • sušené paradajky v oleji
  • cesnak
  • vlašské orechy
  • soľ a korenie

Postup:

Pripravíme si sušené paradajky v oleji (aj s olejom), malý strúčik cesnaku, trochu vlašských orechov, soľ a korenie. Zmes znovu mixujeme, až kým nám nevznikne požadovaná konzistencia. Toto pesto je skvelé, ak chcete vymyslieť napríklad niečo nové na chuťovky pre návštevu. Ak vás už nebavia dookola obložené chlebíčky, vyskúšajte nakrájať bagetu, pokvapkať ju olivovým olejom, dať na ňu paradajkové pesto a dať na pár minút zapiecť.

ZDROJ: recipeshubs.com

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>