16 potravín, ktoré prirodzene očisťujú pečeň, bez užívania drahých liekov

Moderný životný štýl a diéty sú jednou z hlavných príčin obezity a vážnych zdravotných problémov v dôsledku neustáleho stresu, spracovaných potravín a vysokého príjmu soli a cukru.

Pečeň, jeden z najdôležitejších telesných orgánov, je zvlášť postihnutá takými nezdravými zvykmi a potravinami a môže sa stať prepracovanou, toxickou a mastnou. V takýchto prípadoch môže dôjsť k mnohým nepríjemným príznakom, vrátane:

  • Príležitostné bolesti hlavy
  • Mozogová hmla
  • Svalové bolesti a stuhnutosť
  • Zlý dych alebo telesný zápach
  • Slabé trávenie
  • Nevoľnosť
  • Chronická únava
  • Neschopnosť schudnúť
  • Výkyvy nálad
  • Vyčerpanie energie popoludní
  • Zaznamenáva hnev, poruchy nálady alebo úzkosť
  • Nadúvanie a plyn
  • Žltačka
  • Tmavý moč
  • Bledožltá stolička alebo krvavá / dechtová farebná stolička
  • Trvalo svrbivá koža
  • Bolesť brucha a opuch
  • Hnedé škvrny na koži alebo vekových škvrnách

Aby ste predišli týmto príznakom a ochoreniam pečene, mali by ste sa vyhýbať konzumácii alkoholu a mastných potravín a konzumovať niektoré zdravé potraviny na čistenie hrubého čreva.

Toto sú niektoré z najlepších možností:

Cibuľa

Táto zdravá zelenina je naplnená aminokyselinami obsahujúcimi síru, ktoré detoxikujú pečeň a odoberajú časť jej záťaže.

Púpavy

Púpava filtruje toxíny a odpad z pečene a krvného obehu a výrazne zlepšuje funkciu tohto orgánu.

Zázvor

Zázvor je jedným z najprospešnejších a všestranných potravín na planéte a zvyšuje metabolizmus, odstraňuje odpad a toxíny a podporuje funkciu pečene.

Avokádo

Avokádo je neuveriteľne zdravé a obsahuje silné lieky na ochranu pečene a chemikálie, ktoré zabraňujú poškodeniu pečene a liečia ju. Stimulujú produkciu glutatiónu v tele a ich živiny pôsobia ako antioxidanty, ktoré zabraňujú poškodeniu pečeňových buniek.

Repa

Červená šťava bojuje proti zápalu v pečeni a chráni pred poškodením pečene zvyšovaním hladín detoxikačných enzýmov.

Voda

Byť správne hydratovaný vám pomôže zlepšiť funkciu pečene a zvyšuje jeho zdravie tým, že pomáha trávenie, podporuje chudnutie a riedenie krvi.

 Kurkuma

Tento koreň má silné protizápalové a antioxidačné vlastnosti, ktoré detoxikujú pečeň a odstraňujú diétne karcinogény. Zvyšuje funkciu pečene a zvyšuje tok žlče. Navyše, kurkuma účinne zabraňuje konverzii alkoholu a toxínov na zlúčeniny poškodzujúce pečeň.

Jablká

Štúdie uskutočnené na myšiach zistili, že jablká obsahujú zlúčeninu kyseliny ursolovej, ktorá zabraňuje ochoreniu pečene v dôsledku obezity.

Celé zrniečka

Spotreba celých zŕn súvisí s nižším rizikom problémov spôsobených nealkoholickým tukovým ochorením pečene.

Citróny a limety

Citrónová šťava stimuluje pečeň, lieči poškodenie pečene vyvolané alkoholom a premieňa toxíny na látky, ktoré môžu byť absorbované vodou.

Zelený čaj

Spotreba zeleného čaju môže zabrániť rakovine pečene, kvôli vysokému obsahu katechínov, rastlinným antioxidantom, ktoré pomáhajú funkcii pečene.

Grapefruit

Grapefruity sú bohaté na vlákninu, draslík a vitamín C a šťava účinne lieči a zabraňuje poškodeniu pečene, posilňuje imunitný systém a opravuje poškodené tkanivá. Pohár grapefruitovej šťavy detoxikuje telo a eliminuje karcinogény zo systému.

Listová zelená zelenina

Listové zeleň, ako je kel, špenát a rukolou, sú vysoko v rastlinných chlorofyloch, ktoré čistia krvný obeh, odstraňujú ťažké kovy, pesticídy a toxíny.

Špargľa

Špargľa má silné diuretické vlastnosti, ktoré podporujú odvodnenie pečene, znižujú stres a ponúkajú mnoho ďalších zdravotných výhod.

Karfiol

Karfiol podporuje produkciu enzýmov, ktoré eliminujú toxíny a karcinogény z tela a pečene.

Listová zelenina

Obnovuje zásaditosť krvi, chráni pečeň a detoxikuje telo.

Jarabiny

Bobule sú bohaté na antokyaníny, o ktorých sa zistilo, že majú silnú „antikarcinogénnu a protizápalovú biologickú aktivitu.“

Brokolica a karfiol

Krišová zelenina zabraňuje poškodeniu pečene a zvyšuje hladiny detoxikačných enzýmov v tele.

Žerucha

Toto mimoriadne nízkokalorické potraviny zlepšujú uvoľňovanie pečeňových enzýmov a odstraňujú toxické nahromadenie.

Káva

Bolo preukázané, že pravidelná konzumácia kávy znižuje riziko nealkoholickej tukovej pečeňovej choroby, zápalu nealkoholickej steatohepatitídy a znižuje riziko vzniku cirhózy a hepatocelulárneho karcinómu.

Mastné ryby

Olejové ryby sú bohatým zdrojom omega-3 polynenasýtených mastných kyselín, ktoré zabraňujú hromadeniu tukov v pečeni a zvyšujú hladiny enzýmov.

ZDROJ:naturalcuresworld.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>