V tradičnej ayurvedickej medicíne je zázvor nazývaný ako „truhlica prírodnej medicíny“ kvôli mnohým zdravotným prínosom.
V Indii sa používa denne, pretože zázvorom plnený čaj je silným liekom proti chladu a chrípke .
Tu sú niektoré jeho liečebné schopnosti:
– Jesť zázvor pred jedlom stimulovať chuť do jedla a aktivovať tráviace šťavy.
Upokojuje kŕče a bolesť v žalúdku.
– Znižuje plynatosť.
– Zlepšuje vstrebávanie základných živín v tele.
– Jeho protizápalové vlastnosti upokojujú bolesť kĺbov a svalov.
– účinne čistí dutiny a „mikrocirkulačné kanály“ tela.
– Pomáha vám znížiť pooperačnú nevoľnosť.
– Má vlastnosti afrodiziakum.
– Pomôže vám odstrániť zápal hrdla a nosa.
Zázvor môžete pridať do rôznych jedál a nápojov
Odstráňte koreň zázvoru a pripravte teplý a upokojujúci čaj zázvorov.
Pridajte ju do dezertov, aby ste obohatili ich chuť a pridajte liečebné vlastnosti.
Pripravte korenistú voňavú ryžu s zázvorom a pridajte zázvor, zelené chili, nasekaný cesnak a čerstvé listy cilantra . Zdroj:fithacker.ru