10 strašných právd o cukre. Je čas uznať nevýhody nadmernej spotreby

Pokiaľ ide o zdravý životný štýl, strava bohatá na cukor nie je najlepšia. Iba veľmi málo z nás konzumuje dostatočné množstvo cukru, pretože väčšina konzumuje veľké množstvo cukru.

Je čas uznať nevýhody nadmernej spotreby

1. Poškodenie srdca

Už sme vedeli, že nadmerná konzumácia zvyšuje riziko srdcových chorôb, ale nedávne výsledky Americkej asociácie srdca ukazujú, že to môže skutočne poškodiť funkciu srdcovej pumpy.

2. Zvyšuje obezitu 

Dospievajúca obezita sa za posledných 30 rokov strojnásobila a detská obezita sa za posledných 30 rokov zdvojnásobila. U detí nadmerný príjem fruktózy zvyšuje množstvo tukového tkaniva okolo viscerálnych orgánov, čím sa zväčšuje veľkosť brucha.

3. Skutočný tichý vrah

Podľa štúdie z roku 2008 spôsobuje nadmerný príjem fruktózy rezistenciu na leptín. To znamená, že naše mozgy nebudú informované o požití dostatočného množstva potravy. Čo nakoniec vedie k nadváze. Je to tichý zabijak, pretože je všetko bez príznakov. Žiadne príznaky, len s nadváhou.

4. Cukor môže súvisieť s rakovinou a jej prežitím

V tejto oblasti sa uskutočnili protichodné štúdie. Niektorí ľudia uvádzajú, že vysoká hladina cukru v krvi a nízka hladina inzulínu sú spojené s rozvojom rakoviny. Iní hovoria, že vysoká hladina cukru v krvi nezvýhodňuje vývoj nádorov. Jedna vec je istá, kľúčom je moderovanie.

5. Túžba po cukre je genetická

Podľa štúdie je mutácia hormónu ghrelín spojená s vysokým príjmom cukru a alkoholu. To znamená, že mutácia sa zdedí v rodine, takže potomstvo sa môže stať závislým.

6. Cukor a alkohol majú podobné účinky na pečeň

Vedci zistili, že cukor môže mať podobné toxické účinky ako alkohol ako pečeň, ak nie sme umiernení. Nadmerná konzumácia cukru spôsobuje rovnaké chronické poruchy ako chronická konzumácia alkoholu. Niektorí sa domnievajú, že prípravky na báze cukru by mali mať rovnaké výstražné štítky ako alkohol.

7. Cukor urýchľuje starnutie

Zistilo sa, že v prípade nadmernej spotreby cukru sú procesy starnutia v bunkách omnoho rýchlejšie. To isté sa stane s mozgom, čo môže nakoniec viesť k starnutiu mozgu.

8. Mnoho každodenných potravín neobsahujúcich cukor obsahuje cukor

Existuje veľa zdravých potravín nazývaných cukor, ktoré majú pravý opak: chlieb, tonikum, nízkotučné dresingy, uhorky.

9. Predávkovanie cukrom môže viesť k smrti

Na celom svete sa zaznamenáva stále viac úmrtí v dôsledku konzumácie cukru pri existujúcich chronických ochoreniach.

10. Obezita z cukru

Na rozdiel od iných potravín sa potraviny s cukrovou základňou necítia dobre kŕmené. Preto dokážeme niekoľkokrát priniesť denný príjem kalórií vyživovaním niečoho chutného za menej ako pol hodiny, čo sa potom v tele nezistí na tuky.

Stojí za zváženie, čo a koľko spotrebujeme!

ZDROJ.filantropikum.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>