Ak kupujete potraviny každý deň, potom si stačí prečítať tento príspevok!
Je smutné, že dnes je počet zdraviu škodlivých výrobkov mnohonásobne vyšší ako počet zdravých a ekologických výrobkov.
Ak budete venovať pozornosť zloženiu toho či onoho produktu, často tam nájdete iba to, čo vám chcú povedať marketéri a výrobcovia. Prednosti produktu, ktorý popisujú, prehliadajú skutočné vlastnosti produktu. Najdôležitejšie informácie sú často skryté a napísané nečitateľnými písmenami a neznámymi prísadami.
Je zrejmé, že kvalitu obvykle monitorujú niektoré štátne regulačné orgány. Naše právne predpisy však často nezakazujú použitie pochybných prísad a všetko nechávajú na slobodnom výbere kupujúceho.
Mega pripravil zoznam najnebezpečnejších potravín a doplnkov pre naše zdravie. Buďte opatrní – použitie produktov z tohto zoznamu môže spôsobiť vážne choroby a patológie.
1. Instantná kaša a obilniny s prídavkom dochucovadiel a farbív
Týka sa to najmä tých výrobkov, ktoré obsahujú prísady, ktoré sú totožné s prírodnými. Tieto chemické zlúčeniny majú charakteristickú vôňu a chuť bobúľ a ovocia. Samozrejme, že v nich nie sú absolútne žiadne prírodné zložky.
2. Sladidlá
Aj keď jedna nádoba so sladidlom dokáže nahradiť až 12 kg cukru, je nebezpečné považovať ich kvôli tomu za zdravé výrobky. Jedením sladidla váš pažerák „pocíti“ sladkú chuť a pripraví telo na to, že sacharidy by mali doraziť v blízkej budúcnosti. Ale bohužiaľ ich nikdy nedostane. Klamanie tela počas nasledujúcich 24 hodín teda neprijíma čisté sacharidy. Tiež vám dáva pocit hladu, keď sa dostane do pažeráka. Snažte sa vyhnúť konzumácii sladidiel!
3. Výrobky, ktoré jednoznačne obsahujú GMO
- Konzervovaný zelený hrášok.
- Konzervovaná sladká kukurica.
- Krabí tyčinky, ktoré zahŕňajú krabovú esenciu, ktorá je zmiešaná s geneticky modifikovanými sójovými bôbmi.
- Arašidy. Je do nej implantovaný rastlinný gén petúnie. Vo veľkých dávkach je veľmi toxický. Kúpite ho, ak zistíte, že túto strukovinu neje ani hmyz?!
- Cize zemiaky.
- Instantné kakao.
4. Glutamát sodný alebo E-621
Musíte len zložiť výrobok z police a pozrieť sa na zloženie. Ak je v kompozícii skutočne prostriedok na zlepšenie chuti E-621 alebo glutaman sodný, opatrne vložte balenie späť. V dnešnej dobe sa glutamát pridáva takmer všade. Preto buďte opatrní! Aj keď sa MSG stal v niektorých krajinách bežným doplnkom, neznamená to, že neničí ľudské telo! Lepšie nakupujte prírodné produkty: bežnú soľ, korenie, repný cukor a ďalšie bioprodukty.
5. Ľahko solené slede v plastovom obale
Mierne solené slede v plastových obaloch sa musia skladovať iba v oleji! Nikdy víno, ocot udrží slede čerstvé. Preto sa pri kúpe takejto ryby sústreďte na to, v čom je zabalená a v čom je uskladnená, pretože ak v balení nie je žiadny olej, potom sa tam pridá urotropín, oxidačné činidlo, ktoré sa používa na výrobu plastov, syntetického kaučuku, lakových fólií.
6. Ľahko solený červený kaviár
Rovnako ako sleď, solený červený kaviár sa dlho neuchováva. Okrem mrazeného alebo soleného kaviáru. Keď uvidíte v predaji mierne solený kaviár, nezabudnite: bol doň pridaný urotropín alebo kyselina citrónová. Prirodzene môžu byť vo výrobku prítomné ďalšie prísady, ale výsledok je vždy rovnaký – formaldehyd.
7. Olej na báze tukov
Pri nákupe oleja si uvedomte, že obsah tuku v prírodnom oleji nemôže byť nižší ako 82,5%. Čokoľvek pod touto tukovou značkou obsahuje trans-tuky, ktoré sú vyrobené z nízko kvalitného rastlinného oleja, ktorý sa štiepi vodíkom. Preto pri nákupe masla so 72,5% obsahom tuku myslite trikrát! A ak ste nenašli oleje s 82,5% obsahom tuku, je lepšie použiť rastlinné oleje. Je oveľa „zdravšie“ zjesť balíček pravého masla ako pár lyžíc produktu s obsahom tukov.
8. „Barbarisky“
Tieto cukríky milujeme od detstva. Je však neuveriteľné, že tieto zázračné cukríky dokážu spáliť stôl aj s obrusom! Vyskúšajte experiment sami: čučoriedku rozložte, trochu navlhčite vodou a položte na handričku. Uvidíte, čo sa stane v priebehu času. Je prekvapujúce, že s pomocou silnej chemickej esencie, ktorá je v zložení cukríka, „čučoriedka“ spaľuje dokonca aj plast. Poďme si predstaviť, čo sa stane s vašim žalúdkom.
9. Kukuričné tyčinky, cukrové podložky a vločky
Cyklomat sa pridáva do zloženia týchto „občerstvenia“ v závideniahodnom množstve – pomerne nebezpečnej náhrade cukru. Koniec koncov, cukor pri výrobe takýchto výrobkov je cukor – spaľuje sa pri 140 ° C. Preto je konzumácia sladkých obilnín a kukuričných tyčiniek nebezpečná.
10. Gumky
V sovietskych časoch sa vyrábal úplne iný produkt obsahujúci prírodné zložky. Avšak v našej dobe, keď ste videli také sladkosti na policiach, nelichotte si! Moderná marmeláda nemá nič spoločné s tou, ktorá sa vyrába v ZSSR. Inými slovami, dnes je „marmeláda“ úžasným výtvorom chemického priemyslu a je nebezpečné ju jesť.
Dúfame, že ste urobili záver o tom, čo ste čítali. Potom si zapamätajte ešte jednu vec: látku, ktorú nedokáže stráviť telo, strávi samotné telo. Pri správnej výžive, starostlivom udržiavaní „vnútornej“ hygieny a správnej fyzickej aktivite sa váš biologický vek začne odpočítavať.