Veľmi rýchla a chutná torta “CHARODEYKA” skutočné blaho a kúzlo na tanieri

Veľmi rýchly a chutné torty “CHARODEYKA” 🍪
skutočné blaho!

Ingrediencie:

Na cesto:

● múky – 1 šálka
● cukor – 1 šálka
● prášok do pečiva – 1 lyžička
● vajcia – 5 ks
● vanilla – podľa chuti

Pre krém:

● vajíčka – 1 ks
● mlieko – 1 šálka
● cukor – 0, 5 šálky
● múky – 2, 5 lyžice
● maslo – 50 g

Pre glazúru:

● maslo – 50 g
● kakao – 3 lyžice
● cukor – 4 lyžice
● smotana – 4 lyžice
● vanilla – podľa chuti

Príprava:

1. Na cesto, musíme vymiešať vajcia s vanilkou a cukrom, pokračovať a pridávať múku, prášok do pečiva do cesta a opäť sa premiešajú všetky ingrediencie.
2. Vymastíme maslom alebo margarínom pekáč.
3. Cesto sa naleje do formy a dať do horúcej rúry. Pečieme pri miernom ohni asi hodinu. Teplota v rúre by mala byť asi 180 ° C.
4. Potom pripraviť krém. K tomu vymiešať cukor s vajcami, pridáme vanilkový, mlieko a múku. Všetky ingrediencie riadne premiešať a dať na mierny oheň. Variť smotanu za stáleho miešania, kým nezhustne.
5. Akonáhle krém zhustne, vyberte z tepla, pridáme maslo a opäť sa premieša. Pripravený krém je hotový.
6. Potom, pripravíme glazúru. Vezmite panvicu a dáme do nej nasekané kúsky masla. Položte panvicu na miernom ohni a rozpustíme maslo. Potom pridáme kakao, cukor, kyslú smotanu a vanilku. Všetko premiešajte a varíme, kým cukor sa nerozpustí. Glazúra len stopiť ale nie variť.
7. Tortu narežeme pozdĺžne na dve polovice. Na jednu polovicu torty natrieme celú smotanou. Hore dáme druhú časť koláča a veľkoryso naliať všetku čokoládu.
Dať tortu na 3-4 hodiny do chladničky.

Dobrú chuť!

ZDROJ:WPTEN.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>