Už ste unavený z varenia zemiakov? V takom prípade ich pripravte podľa tohto receptu a iné už nikto nebude chcieť jesť!

Zemiaky – častým hosťom na našich stoloch. A zaslúžene, pretože tieto zeleninové pokrmy sa dokonale kombinujú s akýmkoľvek šalátom, mäsom, hydinou, rybami …

 

Chcem sa s vami podeliť o nový a netradičný recept na pečené zemiaky . Vrcholom tohto pokrmu je pikantná marináda s cesnakom, sójovej omáčky a medu, ktorý dáva zemiakom zlatosť a chrumkavosť.

zemiaky

PRÍSADY

  • 1 kg zemiakov
  • 2 lyžice sójová omáčka
  • 2 lyžice rastlinný olej
  • 3 lyžice nie príliš ostréj horčice
  • 1 polievková lyžica medu
  • 4-5 strúčiky cesnaku
  • sušené bylinky podľa chuti (oregano, bazalka, majorán)
  • soľ podľa chuti

PRÍPRAVA

  1. Zemiaky dôkladne umyť kefou, dať v celku do kastróla, zalejeme vodou. Keď sa voda varí, pridáme trochu soli a varíme
  2. na miernom ohni do zmäknutia.
  3. Vyliať vodu, nechať zemiaky mierne vychladnúť.
  4. Pripravte sójovú marinádu : Zmiešajte v miske sójovú omáčku, med, horčica, sušených bylín, cesnak pretlačený a rastlinný olej. Nie je potrebné pridať soľ, pretože sójová omáčka je už slaná a my varíme zemiaky v osolenej vode.Relatívne med za to, že pohánka má veľmi výraznú chuť, ktorá môže zabiť chuť inými zložkami. Ak nie ste zástancom medu v marináde, môžete tak urobiť bez neho.
  5. Olúpané, budeme rezať na plátky zemiaky a zhromaždiť do misy s marinádou. Nechajte odstáť.
  6. Pečenie s trochou oleja a položíme zemiaky. Piecť na 200 stupňov do zlatista.

Pečené zemiaky môže slúžiť ako samostatný pokrm, ktorý je ideálny pre smotanu, syr alebo iné omáčky . Pri minimálnych nákladoch sa získa uspokojujúce jedlo s vynikajúcou chuťou!

 

Oslovte priateľa o novom spôsobe varenia zemiakov!

ZDROJ:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>