Upečte si hranolky v rúre. Je s nimi oveľa menej práce ako s klasickými a sú zdravšie

Hranolky sú určite jedným z najobľúbenejších pochúťok mnohých ľudí. Sú však iba tie vyprážané v oleji tak chutné a chrumkavé? Máme spôsob, ako sa v rúre pečieme chutné hranolky! Sú tiež chrumkavé, ale predovšetkým zdravšie ako vyprážané a majú lepšiu textúru – na vonkajšej strane chrumkavé a na vnútornej strane mäkké. Nižšie je recept na dokonalé hranolky!

Ako upiecť kuracie hranolky v rúre?

Suroviny:

  • 1 kg zemiaky
  • trochu soľ
  • trochu oleja

Postup:

Ošúpané zemiaky pokrájame na rovnako veľké hranolčeky. Zalejeme ich studenou vodou a necháme asi 30 min odstáť, aby sa z nich vyplavil nadbytočný škrob.

Hranolčeky scedíme a osušíme v utierke. Hranolky upečieme v rúre na olejom vymastenom plechu. Nakoniec ich posolíme a ihneď podávame.

Nie sú to síce pravé hranolky, ale spotrebujete menej tuku a postup nie je taký prácny.

Najlepšie hranolky s kečupom alebo tatárskou.

ZDROJ.kobieceinspiracie.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>