Tieto polievky vás vrátia späť do života. Moja najobľúbenejšia je so zeleným hráškom a mätou

Len málo kto sa môže pochváliť dodržiavaním zdravého stravovania počas zimy.

Ale sviatky prešli, skončili sme so všetkými dobrotami a šalátmi a premýšľame o tom, čo variť.

V chladnej sezóne chceme najmä niečo teplé a niečo chutné. Najlepší spôsob, ako dostať všetko a okamžite, je urobiť polievku. Ľahká domáca polievka je ideálna, keď potrebujete dať žalúdku niekoľko dní odpočinku a vyrovnať sa s účinkami prejedania.

Domáce polievky pre každý deň

Ponúkame vašej pozornosti 3 recepty domácej instantnej polievky, ktoré určite prídu vhod.

Česká cesnaková polievka

Cesnaková polievka osloví dospelých aj deti – je voňavá a užitočná.

ZLOŽKY

  • 1,5 litra vývaru
  • 500 g zemiakov
  • 20 g masla
  • 10 strúčiky cesnaku
  • 1 vajíčko
  • kôpor na chuť
  • kmín, korenie, soľ na chuť

PRÍPRAVA

  1. Zemiaky odlúpnite a nakrájajte na kocky.
  2. Jeden plátok cesnaku (5 klinčekov) narežeme na plátky.
  3. Pridajte maslo, plátky cesnaku a plátky zemiakov.
  4. Ľahko smažte všetko a pridajte vývar.
  5. Priveďte do varu a variť, kým nie sú zemiaky pripravené.
  6. Zostávajúci cesnak pretlačíme a pridá sa do polievky.
  7. Vezmite trochu tekutiny a premiešajte ju so surovým vajíčkom.
  8. Pridajte vajcia do polievky, pridajte soľ, korenie a priveďte polievku do varu.
  9. Odložte ho z ohňa. Pred podávaním posypte polievku s nakrájaným kôprom. Bon appetit!

Polievka zo zeleniny a fazule

ZLOŽKY

  • 200 g karfiolu
  • 3 zemiaky
  • 100 g varených fazulí
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • kus póru dlhý 3-4 cm
  • petržlen a soľ podľa chuti

PRÍPRAVA

  1. Nakrájajte mrkvu na prúžky a cibuľu do polkruhov. Pečieme mrkvu, cibuľu a pór v oleji.
  2. Karfiol natrháme, odlúpnite zemiaky a nakrájajte na kocky. Vložte do vriacej vody.
  3. Potom pridajte mrkvus  cibuľou a varíme 15-20 minút.
  4. Pridajte fazuľu do panvice (môžete aj konzervovanú, ale iba bez šťavy) a variť ďalších 5 minút. Pri podávaní posypte polievku s bylinkami.
  5. Bon appetit!

Polievka so zeleným hráškom a mätou

Určite ste urobili polievku s čerstvým alebo mrazeným zeleným hráškom. A čo tak pridať do nej mätu? Skúste to!

ZLOŽKY

  • 1,5 litra vody
  • 250 g zmrazeného hrášku
  • 3 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 30 g masla
  • 100 ml smotany
  • niekoľko výhonkov mäty
  • soľ na chuť

PRÍPRAVA

  1. Priveďte vodu do panvice na varenie, vložte do nej zemiaky nakrájané na malé kocky, varíme 10 minút.
  2. Roztopíme maslo v panvici, opečieme cibuľu až do zlatohnedej farby.
  3. Dajte cibuľu do panvice, pridajte hrášok, varíme na strednom ohni po dobu 10 minút.
  4. V tejto fáze, osolíme polievku podľa chuti.
  5. Pridajte smotanu, pridajte nakrájaný cesnak, jemne nakrájané listy mäty, nechajte polievku prevariť a odložte ju z ohňa.
  6. Polievka hrachu s mätou je pripravená. Bon appetit!

Príprava týchto polievok trvá minimálny čas. Zimné polievky dokonale uspokojujú hlad a zanechávajú pocit ľahkosti. Vychutnajte si sami a ponúknite svojich blízkych s kulinárskym majstrovským dielom!

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>