Stačí keď máte doma tvaroh, trochu džemu a môžete si urobiť fantastické tvarohové Rákóczi

 Jemnosť, ktorá je pre každú príležitosť dobrou voľbou. Ak sa rodina dostane dohromady, kúsok jemnej oblohy môže urobiť deň ešte osobitnejším.

 

Tvarohový Rakoczi

Suroviny: cesto

  • 450 g hladkej múky
  • 3 žĺtka
  • 150 g práškového cukru
  • 250 g masla
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 kyslá pochúťková smotana alebo hustý biely jogurt
  • Tvarohová plnka:

  • 1 kg tvarohu
  • 100 g detskej krupice
  • 200 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra z jedného citróna
  • marhuľový džem
  • Bielková pena:

  • 200 g cukru
  • 3 bielka

Postup prípravy:

Zmieša sa práškový cukor s maslom a vaječnými žĺtkami, pomaly pridajte múku prášok do pečiva a kyslú smotanu.

Plech na pečenie si vyložíme papierom. Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a dáme na plech vymastený.Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C 10 – 15 minút do zlatista.

Ingrediencie na plnku zmiešame a vyšľaháme.

Plát predpečeného cesta natrieme marhuľovým džemom, a potrieme s tvarohovou plnkou. Plech dáme nazad do rúry a pečieme ešte približne 40 minút.

Nakoniec ušľaháme z bielkov a z cukru tuhý sneh a ten dáme do cukrárskeho vrecka. Z bielkového snehu po povrchu urobíme mriežku. Vložíme nazad do rúry a počkáme kým sa sneh nezapečie do zlatista. Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Počas chladnutia do otvorov v mriežke cukrárskym vreckom, alebo malou lyžičkou dáme ešte marhuľový džem.

Dobrú chuť!

ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>