Rýchly a nadýchaný rebarborový koláč

Sezóna pre rebarbory ​​je tu a ja ju plne využívam 🙂 Pozývam vás na jednoduchý a rýchly rebarborový koláč. Veľmi chutný, ľahký a zároveň dostatočne vlhké. A pre túto dlhodobú sviežosť vrelo odporúčam.

Ingrediencie:

  • 25 g margarínu
  • 6 lyžíc mlieka
  • šálky cukru 1
  • 5 vajec
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku
  • 2,5 šálky múky polohrubej
  • strúhanka, ktorou sa posype forma

    Varím margarín, mlieko a cukor, aby sa poriadne rozmiešali ingrediencie. Necháme ochladiť. Pridáte žĺtky a múku preosiaty prášok do pečiva na ochladenú hmotu. Aj premiešajte. Na konci pridáte šľahačku z bielkovín a jemne ju premiešame. Cesto nalejem do vymastenej formy vysypanej strúhankov. Na vrchol poukladáme veľa nakrájanej rebarbory. Dal do vyhrievanej rúry a pečieme v 170 stupňoch horúcim vzduchom 35-40 minút. Po upečení ho vyberiem z rúry a nechám vychladnúť.
    Dobrú chuť!

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>