Pred pečením zemiaky vždy vložte na 1 hodinu do mrazničky … Tajomstvo, ktoré robí jedlo jedinečným

Krehké z zvonku a neuveriteľne jemné vo vnútri … Toto je druh pečených zemiakov varených podľa tohto receptu. Slávni šéfkuchári si všimli úžasnú vlastnosť: po poleve zemiakových hľúz sa stáva oveľa chutnejšie ako zvyčajne. Toto jedlo som už varioval už mnohokrát a chcem pridať jeden trik z mojej strany: ako robiť pečené zemiaky neuveriteľne voňavé, stačí pridať trochu čerstvého cesnaku a rozmarínu na rastlinný olej.

Mrazené zemiaky

ZLOŽKY

  • 1 kg zemiakov
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 1/2 lyžičky soli

PRÍPRAVA

  1. Odlúpnite zemiaky z kôry a dôkladne ich umyte.
  2. Umiestnite zemiaky do nádoby s vodou a varte asi 6-8 minút. Potom vezmite zemiaky a nechajte ich vychladnúť.
  3. S hranou noža urobte malý rošt na každom zemiaku.
  4. Pripravené zemiaky zabaľte do igelitového vrecka. Potom umiestnite do mrazničky na 1 hodinu.
  5. Po uplynutí tejto doby zemiaky vyberiete z mrazničky a umiestnite ich do panvice alebo do hlbokého hrnca. Pridajte do nádoby slnečnicový olej a zemiaky v ním dôkladne potrite.
  6. Predhrievajte rúru na 180 stupňov a zemiaky pečieme 30 až 40 minút, kým nie sú hnedé. Počas procesu vareniazemiaky otočte na druhú stranu.

Po varení musíte ihneď potrieť zemiaky rastlinným olejom. Vnútro zemiakov sa ukázalo, že sú krehké a drobivé a chrumkavé zvonku. Takéto zemiaky sú ideálne pre mäsové jedlá ako príloha!

  Nezabudnite zdieľať svoje kulinárske schopnosti s ostatnými čitateľmi!

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>