Obľúbený recept na jednoduché domáce Tortilly

Ak ste zástancom domácich koláčov, rožkov, domáceho chlieba, tak ste na správnej adrese. Nie je nad vôňu pečenia v domácnosti. A čo tak pripraviť si tortilly?

V obchode pri pohľade na zloženie a následne na dátum spotreby vás možno mnohokrát aj prejde chuť si ich kúpiť.

Možno ste ich už niekto skúšal upiecť. Našli sme ale naozaj skvelý a jednoduchý recept, ktorý by sa určite oplatilo vyskúšať.

Domáce tortilly

Suroviny na 12 ks:

  • 340 g hladkej múky + nejaká tá múka pri práci s cestom
  • 5 lyžičiek masti alebo stuženého rastlinného tuku (alebo najlepšie zmes obidvoch)
  • približne 1,5-2 dl teplej vody

Postup:

Najskôr zmiešajte múku a tuk, pridajte štipku soli, zalejte časťou vody. Miešať môžete i vidličkou, prípadne to celé postupne nahádzať do mixéra, ale najlepšie asi bude ručne.

Cesto by malo mať stredne tuhú konzistenciu, nie celkom pevnú, ale nie ani mäkkú ako chlebové cesto.

Následne rozdeľte cesto na 12 častí.

Z každej časti urobte guličku a nechajte 30 minút odpočívať. Potom vyvaľkajte každý kúsok na približne 15- 17 cm veľkú placku a opekajte na rozohriatej panvici z každej strany 30 až 45 sekúnd.

Hotové tortilly ukladajte na čistú utierku.

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>