Suroviny:
- 750 g jabĺk
- 2x 4 dl vody
- 150 g cukru
- 2 vanilkové pudingy
- šťava z 2 citrónov
- 2 vanilkové cukry
- 2 balíčky detských piškót
- ovocie akékoľvek
Postup:
Olúpané jablká bez jadierok nakrájame na menšie kúsky a podusíme (rozvaríme) v 4 dl vody na kašu. Pudingy rozmiešame v ďalších 4 dl vody, nalejeme do vriacej jablkovej kaše a povaríme ešte 2 minúty. Potom stiahneme z ohňa, pridáme citrónovú šťavu, vanilkový cukor, vmiešame cukor (množstvo podľa sladu jabĺk) a všetko spolu zamiešame.
Do tortovej formy vložíme alobal alebo papier na pečenie, poukladáme na dno piškóty, môžeme dať aj na boky, polejeme pripravenou pudingovú zmesou s jablkami, zase dáme piškótovú vrstvu, polejeme ju a pokračujeme striedavo ďalej, končíme vrstvou piškót. Podľa chuti môžete medzi krém poukladať ovocie.
Dáme vychladiť, vyklopíme, potrieme polevou a zdobíme šľahačkou.
ZDROJ:bidista.com