Neodolateľné kuracie muffinky s parmezánom a paradajkovou omáčkou

Fantastická chuťovka pre návštevy a jednoduchá netradičná večera. Vyskúšajte ju rodina a priatelia budú nadšení.

Kuracie muffinky s parmezánom a paradajkovou omáčkou

potrebujeme:

  • hrnček strúhanky
  • 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • lyžicu olivového oleja
  • 1 vajce
  • 1 kilo mletého hydinového mäsa
  • 1/2 hrnčeka nadrobno pokrájanej papriky
  • 1/2 hrnčeka nadrobno pokrájanej cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička oregana
  • 1 lyžička bazalky (ak používate čerstvú, tak asi 6 veľkých listov)
  • mozarella
  • paradajková omáčka

postup:

Krok 1.

Predhrejte rúru na 200 ° C.

Krok 2.

V miske zmiešajte strúhanku, polovicu parmezánu a olivový olej. Premiešajte.

Krok 3.

Vo väčšej mise vyšľahajte vajíčko, pridajte mäso, papriku, cibuľu, cesnak, bylinky, zvyšok parmezánu, soľ a korenie. Premiešajte.

Krok 4.

Ľahko potrite formu na muffiny olejom. Do každej formičky dajte mäso, vtlačte doňho kocku mozzarelly.

Krok 5.

Syr zakryte ďalšiou mäsovou zmesou a posypte strúhankou s parmezánom. Ľahko pritlačte do mäsa, aby dobre držala.

Krok 6.

Pečte 25-30 minút, kým nie je strúhanka zlatistá a mäso upečené.

Krok 7.

Nechajte odstáť 5 minút a potom nožom košíčky vyberte.  Pripravíme paradajkovú omáčku a podávame. Dobrú chuť.

ZDROJ: tablespoon.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>