Neobvyklý recept, skladaný chlieb s maslom, medvedím cesnakom a mozarellou

Tento chlieb je výborný s čerstvým grilovaným mäsom alebo len tak ku vínku. Je to úžasne chutný a originálny recept.

Potrebujeme na 8 porcií

cesto:

  • 600 g chlebovej múky
  • 200 g vlažnej vody
  • 100 g mlieka
  • 1 kocku droždia
  • ½ lyžičky cukru
  • 2 a ½ lyžičky soli
  • 50 g olivového oleja

Plnka:

  • hrsť lístkov medvedieho cesnaku nasekaných najemno
  • 120 g zmäknutého masla
  • soľ
  • mozzarella nakrájaná na plátky
  • olivový olej na potretie

postup prípavy:

Do misy si dáme všetky prísady na cesto, dôkladne premiešame a necháme vykysnúť 15 minút. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na plát veľký približne ako plech na pečenie.

   

Predhrejeme si rúru na 200 ° C a zapekaciu misu si vymastíme maslom.
V miske zmiešame zmäknuté maslo, medvedí cesnak a soľ.
 
Touto zmesou potrieme cesto. Následne cesto narežeme na 5 cm široké pruhy a poskladáme ako harmoniku.
Jednotlivé harmoniky naskladáme tesne vedľa seba do zapekacej misy.
Do záhybov povkladáme mozarellu.
Cesto pokvapkáme olivovým olejom a necháme 10 minút odležať.

Pečieme 20-30 minút. Po prvých 15 minútach potrieme ešte trochou olivového oleja.

ZDROJ:ahealthylove3.blogspot

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>