Mrazíte chlieb? Pozrite sa, ako ho rozmraziť, aby chutil čerstvo a chrumkavo

Mrazíte chlieb, aby bol čerstvý dlhšie? Chlieb je možné bez problémov zmraziť a skladovať niekoľko mesiacov. Vďaka tomu môžeme mať vždy pripravené zásoby v chladničke a používať ich, napríklad po návrate z dovolenky. Ako pripraviť chlieb po rozmrazení je čo najchutnejšie? Dnes ti to povieme!

Ako rozmraziť chlieb aby bol chutný

Pri mrazení chleba je veľmi dôležité, aby sa nedostal žiadny vzduch. Preto je najlepšie nevyberať ho z pôvodného tesne uzavretého obalu alebo ho dobre zabaliť do plastového vrecka a uzavrieť. Vďaka tomu nebude mať vzduch prístup. Nemusíte sa starať o to, čo už je vo vnútri.

Čím čerstvý chlieb mrzneme, tým lepšie bude po rozmrazení. Preto sa neoplatí čakať príliš dlho a keď sme si istí, že nebudeme môcť jesť všetok chlieb, niektoré okamžite zmrazte. Čas skladovania v mrazničke je tiež dôležitý. Nemala by prekročiť niekoľko mesiacov.

Rozmrazovanie je možné vykonať dvoma spôsobmi. Môžeme na to použiť rúru. Potom chlieb vyjde mäkký a voňavý, akoby sme ho práve kúpili v pekárni. Presuňte bochník chleba priamo z mrazničky do rúry predhriatej na 175 stupňov Celzia a držte ho 40 minút.

Druhým spôsobom je vybrať chlieb z mrazničky a nechať ho na pulte, kým nezmrazí a nedosiahne izbovú teplotu. Teraz vložte do rúry pri rovnakej teplote, ale iba na 10 minút. Vďaka tomu ho obnovíme a bude chutnejší.

ZDROJ.dompelenpomyslow.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>