Makrela s kyslou smotanou na cibuľovom vankúši, neuveriteľne chutný a šťavnatý pokrm

Predstavujeme Vám jeden zaujímavý recept na pečenie makrely. JeJ kôra je v originálnej kombinácii rýb a krémových tónov z kyslej smotany.

Pripravte takú makrelu na vankúš s cibule, a čím viac je jej, tým viac to bude šťavnatý a voňavý pokrm. Ak sa nudíte s bežnými marinádami, ak si chcete vychutnať kúsok rybu bez kostí, využite túto metódu prípravy.

Zložky

  • makrela 2 ks
  • cibuľa 2 ks
  • smotana 100 g
  • soľ na chuť
  • čierne korenie na chuť

príprava

  1. Odstráňte hlavu makrely a odstráňte hrebeň. Oddeľte každé polovičkové filé na 2-3 časti.
  2. Posoľte a okoreňte ryby, pridajte kyslú smotanu a miešajte kúsky.
  3. Cibuľu nakrájajte na veľké krúžky.
  4. Potrite nádobu na pečenie olejom, položte cibuľu na vrch a makrelu na ňu.
  5. Formu zakryte fóliou a dajte ju do predhriatej rúry na 190 stupňov po dobu 30 minút.
  6. 10 minút pred koncom pečenia odstráňte fóliu: nechajte rybu ľahko pripiecť do hneda.
Podávame makrelu s ryžou alebo varenou zemiakovou kašou. Vynikajúca taká ryba je kombinovaná s dusenou brokolicou!
ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>