Luxusná dobrota. Cheesecake s lesným ovocím

Pretože je práve teraz sezóna letného záhradného ovocia, ponúkame recept, ktorý vám môžeme len odporučiť.

Suroviny:

Na korpus:

  • 250 g BeBe keksov
  • 50 g mandlí
  • 120 g masla

Na náplň:

  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 250 ml kyslej smotany
  • 50 g masla
  • 1 vajce
  • 25 g mandlí
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 150 g cukru
  • Citrónová šťava z 1/2 citróna
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
  • cca 500 g drobného sezónneho ovocia
  • 1 balíček tortovej želatíny

postup:

  1. Okrúhlu tortovú formu (priemer 28 cm) vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme a vysypeme strúhankou.
  2. Sušienky a mandle vložíme do mixéra a rozmixujeme.
  3. Vezmeme si hrniec a rozpustíme v ňom pomaly maslo. Prisypeme rozmixované sušienky a mandle.
  4. Zmes dôkladne premiešame a vtlačíme do pripravenej tortovej formy.
  5. Medzitým si predhrejeme rúru cca na 180 ° C, vložíme tortovú formu so zmesou a pečieme asi 12 minút. Potom necháme vychladnúť.
  6. V mixéri rozmixujeme tvaroh, kyslú smotanu, maslo, vajcia, hladkú múku a cukor. Zmes dochutíme citrónovou šťavou, vanilkovým cukrom a čerstvo nastrúhanou pomarančovou kôrou.
  7. Túto tvarohovú zmes vylejeme do formy na hotový korpus, uhladíme a v rúre vyhriatej na 150 ° C pečieme asi 45 minút.
  8. Cheesecake necháme pomaly vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach.
  9. Tvarohovú vrstvu navrstvíme drobným ovocím (čučoriedky, maliny, lesné jahody a pod.) Potom polejeme rozpustenou želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.
  10. Hotový cheescake uložíme na 3 a viac hodín do chladničky.
  11. A môžeme ochutnať, mňam.

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>