Lahodný jablkový závin z natierkového masla a tvarohu

Jednoduchý recept na jablkovo tvarohový závin z jemného cesta z nátierkového cesta. Pripravte si ho, určite sa vám zapáči.

Cesto:

  • 200 g natierkové maslo bez príchute
  • 100 g polohrubá múka
  • 150 g hladká múka
  • 1 ks vajcia
  • 1 lyžička citrónová kôra jemne nastrúhaná

Náplň:

  • 250 g mäkký tvaroh
  • 1 lyžička škorice – mletá
  • 3 lyžice cukor krupica
  • 1 lyžica vanilkový puding – prášok
  • 2 ks jablká
  • hrozienka , mandle, orechy podľa chuti – nie je nutné
  • maslo rozpustené, cca 1 lyžica
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Z nátierkového masla, hladkej a polohrubej múky, citrónovej kôry a vajíčka vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút odležať. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme do obdĺžnikového plátu, ktorý potrieme tvarohom rozmiešaným so škoricou, pudingom a cukrom, poukladáme plátky pokrájaných očistených jabĺk, prípadne pridáme hrozienka, orechy …. Cesto s náplňou opatrne zvinieme, okraje zahneme a stlačíme.

Závin prenesieme na plech s papierom na pečenie, na povrchu ho potrieme rozpusteným maslom, aby pri pečení nepraskal a dáme piecť do predhriatej rúry na cca 160 ° C do zlatista. Po vychladnutí podávame posypaný cukrom.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>