Klasického tiramisu ste sa už prejedli? Vylepšite ho! Budete sa zalizovať

Verzií na tiramisu je viac než dosť.

Skúšali ste ho avšak osviežiť nejakým ovocím? Pridajte ku klasike jahody a verte, že nebudete ľutovať.

Čo budete potrebovať:

  • 120 g cukru
  • 50 ml vody
  • 4 žĺtky
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 20 g želatínového stužovača
  • 140 ml kávy
  • 1 lyžičku kakaového prášku
  • 200 g podlhovastých piškót
  • 650 g jahôd
  • 3 lyžičky kakaového prášku

Postup:

Z cukru a vody si pripravíme sirup. Vymiešame žĺtky a postupne k nim prilievame ešte teplý sirup. Túto zmes mixujeme do vychladnutia. Tento proces trvá približne 10 minút. Rozmixujeme si mascarpone a primiešame ho do žĺtkovej zmesi.

Smotanu vymiešame na takmer tuhú penu a pridáme želatínový stužovač. Takto miešame kým nemáme úplne hustú penu. Penu pomaly primiešame do žĺtkovo-mascarponové zmesi.

Piškóty ponamáčame v káve a polovicu poukladáme na dno formy. Na piškóty navrstvíme jahody a 2/3 krému. Na krém poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a na koniec navrstvíme krém. Posypeme práškovým cukrom a necháme stuhnúť v chladničke.

Takú dobrotu ste ešte nejedli, dobrú chuť!

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>