Jemný tvarohový koláč. Pripravený z 200 g tvarohu a 4 vajec a veľmi rýchlo, nik u nás doma sa ho nemôže nabažiť

Pripravili sme pre vás recept na vynikajúce ľahký koláč z tvarohu. Príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju úplne každý. Tú chuť si okamžite zamilujete vy aj celá vaša rodina.

Suroviny:

Na cesto:

  • 120 g hladkej múky
  • 120 g cukru
  • 4 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • štipku soli
  • kakao na posypanie

Na náplň:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 120 g cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

Ako prvý si urobíte cesto. Vyšľahajte vajcia s cukrom.

Zvlášť v miske si premiešajte všetky suché ingrediencie: múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Túto zmes postupne pridávajte k vyšľahaným vajciam s cukrom.

Pripravte si plech o veľkosti 20 × 30 cm. Vyložte ho papierom na pečenie a pridajte cesto. Korpus pečte pri teplote 200 stupňov, 10 minút.

Počas pečenia si pripravte krém. Najprv si zmiešajte cukor s tvarohom, v druhej miske zvlášť si vyšľahajte smotanu. Následne smotanu postupne primiešajte k tvarohovej zmesi.

Keď je cesto upečené, prekrojte ho pozdĺžne na polovicu. Natrite krém a priložte odrezanú polovicu cesta. Následne naneste krém aj na vrch koláča a zasypte kakaom.

Koláč môžete ihneď konzumovať. Je vynikajúci a veľmi rýchly, pretože nemusíte čakať kým plnka stuhne.

Prajeme Vám príjemné pečenie a dobrú chuť!

ZDROJ.ketkes.com

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>