Predstavuje veľmi jednoduchý a rýchly jablkový koláč. Jeho šmrnc je bohatá jablková chuť v kombinácii s jemnou zakysanou smotanou.
Jablkový koláč so smotanou
ZLOŽKY
- 1 kg jabĺk
- 2 polievkové lyžice polohrubej múky
- 150 g masla
- 0,5 lyžičky kyslej smotany
- 0,5 lyžičky sódy
- 1 vajíčko
- 1 polievková lyžica cukru
- 1 lyžička octu
PRÍPRAVA
- Dve polievkové lyžice múky nechávajú na smotanu a zvyšok spojíme so zmäknutým maslom, nalejte polovicu pohára vody a dobre premiešajte.
- Pridajte sódu, ktorý bol uhasený octom. Vytvorte jemné cesto, ktoré sa nebude držať na rukách.
- Odlúpnite jadro, nakrájajte na tenké plátky. Pokúste sa dať jablká rôznych odrôd. Ešte chutnejšie, ak budete mať sladké a kyslé. Trik je, že chuť bude bohatšia a pestrejšia.
- Vytvorte cesto, vložte ho do tvaru panvy a uložte plátky jabĺk. Môžete posypať škoricou a cukrom, ako chcete.
- Na výrobu krému: zmiešajte cukor, smotanu, vajce a dve polievkové lyžice múky. Všetko zmiešajte, aby bol krém dosť tekutý.
- Nalejte smotanu cez cesto s jablkami. Vložte ho do rúry, zahrejte na 200 stupňov po dobu 40-50 minút. Skontrolujte koláč so špáradlom.
- Nechajte koláč vychladnúť vo forme a potom ho vytiahnite. Posypte ho práškovým cukrom.
Podávajte dort, samozrejme, je najlepšie s voňavým nesladeným čajom. Nezabudnite zdieľať recept so svojimi priateľmi! Bon appetit!
ZDROJ.takprosto.cc