Iba pár kúskov reďkovky pomôže vášmu bruchu, srdcu a hlave

Reďkovka je ľuďom už dávno známa. Sú jedlé všetky časti rastliny. Obvykle konzumované listy, kvety, struky a semená. Má ostrú alebo sladkú chuť a používa sa v surovej, varenej, vyprážanej a nakladanej forme. Reďkovka má veľa liečivých vlastností.

Poďme zistiť podrobnosti!

Užitočné vlastnosti reďkovky

Ochorenia pečene

Jednou z hlavných vlastností reďkoviek je odstraňovanie toxínov z tela a čistenie krvi. Je schopná regulovať produkciu žlče a bilirubínu, kyselín a enzýmov. Reďkev, ktorá je dobrým choleretickým a detoxikačným činidlom, účinne čistí pečeň a žlčník od toxínov a stagnácie a tiež zabraňuje vzniku infekcií a vredov. Tieto vlastnosti robia z reďkovky nevyhnutnú pri liečbe žltačky. Pri tomto ochorení sa červené krvinky rýchlo ničia a bilirubín sa hromadí v krvi. Reďkev s tým úspešne zvláda: odstraňuje prebytočný bilirubín, spomaľuje rýchlosť ničenia červených krviniek a zvyšuje saturáciu kyslíka v krvi.

Obličky

Reďkovka má diuretické vlastnosti, to znamená, že zvyšuje produkciu moču. Z tohto dôvodu čistí obličky, odstraňuje z nich toxíny a potláča vývoj chorôb v nich. Reďkovková šťava pomáha zbaviť sa zápalu a pálenia počas močenia a tiež zmierňuje stav rôznych porúch močového systému, ktoré sú vyvolané nadmerným množstvom toxínov v tele. nadváha Reďkovka je veľmi uspokojivý produkt a uspokojuje hlad bez toho, aby zvyšoval kalorický obsah potravín. Obsahuje málo stráviteľných uhľohydrátov, veľa hrubých vlákien a vody a má tiež nízky glykemický index, takže je ideálny pre tých, ktorí sa rozhodli schudnúť. Reďkovka okrem toho zvyšuje črevné kontrakcie a zrýchľuje metabolizmus, čo tiež prispieva k chudnutiu.

Rakovina

Ako už vieme, reďkovka odstraňuje toxíny a obsahuje tiež veľké množstvo vitamínu C, kyseliny listovej a antokyanov, je preto schopná liečiť mnoho druhov rakoviny: rakovinu čreva, obličku, žalúdočnú rakovinu a rakovinu ústnej dutiny. A v reďkovka, rovnako ako iní členovia rodiny kapusty, existuje veľa antioxidantov. Izotiokyanáty, ktoré sú v ňom obsiahnuté, môžu navyše zmeniť genetickú štruktúru rakovinových buniek, a to do tej miery, že spôsobujú apoptózu – bunkovú smrť – ktorá jej bráni v replikácii.

Leucoderma

liečbe tohto ochorenia používajte buničinu z reďkoviek. Za týmto účelom sa semená pomelú na prášok, namočia sa do octu z jablčného muštu alebo zázvorovej šťavy a potom sa aplikujú na svetlú pokožku. Pri liečbe leucodermy je tiež užitočné používať reďkovky vo vnútri.

Trávenie

obsahuje veľa vlákniny, ktorá podporuje prirodzené vyprázdňovanie. Nestráviteľné vlákna napĺňajú črevá, a tak zmierňujú zápchu a hnačku. Reďkovka tiež prispieva k rozvoju žlče – veľmi dôležitej súčasti správneho trávenia. A žlč tiež chráni pečeň a žlčník pred poškodením.

Ochorenia dýchacích ciest

Reďkovka účinne bojuje proti stagnácii dýchacích ciest. Znižuje opuch dýchacích ciest spôsobený prechladnutím, alergiami a inými chorobami, uľahčuje vypúšťanie spúta, čistí nosové dutiny a lieči bolesť v krku. Reďkovka má dezinfekčné vlastnosti a obsahuje veľa vitamínov, ktoré navyše chránia dýchací systém pred infekciami.

Tlak

Reďkev je dôležitým zdrojom draslíka, ktorý hrá významnú úlohu pri správnom fungovaní srdca. Draslík, ako je známe, je schopný znižovať tlak, pretože akonáhle vstúpi do krvného riečišťa, uvoľňuje krvné cievy a tým zvyšuje prietok krvi. Znižuje sa tým zaťaženie kardiovaskulárneho systému – usmerňovanie toku krvi cez široké cievy je v skutočnosti omnoho ľahšie, ako ho tlačiť zúženým a kŕčovitým.

Cukrovka

Reďkovka má nízky glykemický index, takže nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Pre diabetikov je reďkev tiež dôležitá, pretože zabezpečuje rovnomerný tok glukózy do krvného riečišťa. Preto sa nemôžete báť náhlych skokov alebo poklesov hladiny cukru počas jedla alebo pri dlhých prestávkach medzi jedlami. t

Teplota

Reďkovková šťava so soľou účinne pomáha znižovať teplotu. Obe tieto zložky inhibujú zápalový proces a majú dezinfekčné a antivírusové vlastnosti.

Uhryznutie hmyzom

Reďkovková šťava má upokojujúci účinok na uhryznutie hmyzom vrátane včiel a osy. Zmierňuje svrbenie, znižuje bolesť a znižuje opuch postihnutej oblasti.

Imunita

Reďkovka obsahuje veľa vitamínov, vrátane vitamínu C. Polovica reďkovky obsahuje 15% dennej potreby tohto vitamínu. Hodnota vitamínu C pre telo nemôže byť nadhodnotená. Zvyšuje imunitný systém a tiež pomáha regulovať metabolizmus; zatiaľ čo zásoby tukov sa transformujú na zdroj energie. Vitamín C je tiež prítomný vo výrobe kolagénu, ktorý spevňuje steny krvných ciev a znižuje pravdepodobnosť aterosklerózy a rôznych srdcových chorôb.

Ďalšie užitočné vlastnosti

Okrem vyššie uvedeného je reďkovka nielen dobrou desiatou a vynikajúcim preháňadlom. Pomáha osviežiť dych a reguluje metabolizmus. U ľudí, ktorí pravidelne používajú reďkovky, dochádza k zlepšeniu krvného obehu. Reďkovka ďalej pomáha liečiť nevoľnosť, zápchu, obezitu, reguluje žalúdočnú kyslosť a tiež lieči suchý a mokrý kašeľ na bronchitídu a čierny kašeľ. Je ťažké stráviť to, čo čítate? Pár kúskov reďkovky pomôže vášmu žalúdku, srdcu a hlave pracovať tak, ako má. Ale vážne, reďkovky – to je presne produkt, ktorý by sa mal jesť tak často, ako je to možné!

ZDROJ:headinsider.net

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>