Tento článok si kladie za úlohu predstaviť čitateľom úplne perfektný recept na hrnčekový jablkový koláč s kefírom, ktorý vás úplne očarí svojou jemnou chuťou. Garantujeme vám, že sa po ňom na stole len zapráši! Ak vás zaujíma, z čoho si ho môžete pripraviť doma a ako vyzerá postup prípravy, rozhodne pokračujte v čítaní k nasledujúcim riadkom.
Aké ingrediencie budete k príprave jablčného koláča potrebovať?
Kúzlo hrníčkového jablčného koláča nespočíva len v jednoduchosti prípravy, ale tiež vás prekvapí svojím zložením. Tvorí ho totiž úplne bežné potraviny, ktoré určite má každý z vás doma po ruke. Nebudete teda musieť zabiehať nikam do obchodu a tam utrácať vysoké sumy. Koláč zvládnete vytvoriť doslova za pár korún!
V prvom rade si budete musieť pripraviť:
- jeden stredne veľký hrnček kefíru
- jeden hrnček rozpusteného masla
- dve vajíčka
- tri lyžice polohrubej múky
- tri väčšie jablká podľa vlastného výberu
- jednu čajovú lyžičku citrónovej šťavy
- jednu lyžičku prášku do pečiva
- šesť lži cukru kryštál
Z týchto položiek sa vám podarí vytvoriť niečo, na čom si naozaj pochutnáte.
Ako vyzerá postup prípravy jablkového koláča s kefírom? Držte sa našich rád!
Ako prvý je potreba zmiešať časť ingrediencií zo zoznamu do jednej zmesi. Konkrétne hovoríme o polohrubej múke, cukru kryštál, vajíčkach, rozpustenom masle, kefíru a prášku do pečiva. Zmes je potreba dôkladne premiešať. Ak máte po ruke ručný šľahač, určite ho neváhajte použiť. Ušetrí vám totiž veľa práce. Keď máte zmes dostatočne rozmiešanú a nie sú v nej viditeľné žiadne hrudky, umiestnite si na tridsať minút do chladničky, kde ju prekryte vekom.
Medzitým, čo sa nám zmes z kefíru chladí v chladničke, môžete začať s prípravou ďalšej časti receptu. Vyberte si tri jablká a dôkladne ich umyte pod tečúcou vodou. Zbavíte je tak všetkých nečistôt ale aj baktérií, ktorými môžu byť pokryté. Jablká najskôr olúpte a potom nastrúhajte najemno. Pre lepšiu chuť je môžete ešte rukou stlačiť, aby ľahko pustila šťavu. K jablkám prilejte ešte citrónovú šťavu.
Zmes v chladničke sa vám po tridsiatich minútach dostatočne vychladila, môžete ju preto vytiahnuť von. V dostatočne veľkej mise ju rozmiešajte spolu s jablkami a dajte si záležať, aby sa všetky ingrediencie poriadne spojili. Keď máte hotovo, stačí cesto naliať na plech a ten potom umiestniť do predhriatej rúry na 180 ° C. Koláč pečte po dobu tridsiatich minút. Keď je dielo hotové, vyberte ho z rúry a na záver zašpiní práškovým cukrom, ktorý po stránke chuti aj designu urobí svoje!
Hrnčekový koláč s jablkami poteší dospelých i deti, má teda širokú paletu využitia, ktoré na vás len a len čakajú!
ZDROJ:bidista.com