Dajte paradajky s jablkami do papierového vrecka – efekt vás pozitívne prekvapí

Pre mnohých z nás je paradajka veľmi dobrá desiata a my sme radi, že sme pre ňu siahli po jedle. Nielen, že uspokojujú hlad, ale tiež nám dávajú veľa energie. Nie vždy však nájdeme šťavnaté paradajky plné chuti. Existuje však spôsob, ktorý nám to pomôže zmeniť!

Paradajky v papierovom vrecku

Máte radi paradajky a vždy ich radi pridávate do rôznych jedál? Problém je však v tom, že nie vždy máme záruku dobrého vkusu a stáva sa, že paradajka je chudobná a obsahuje iba vodu bez chuti. V tejto situácii si môžete pomôcť sami doma!

Musíte len dať svoje milované paradajky a jablko do papierového vrecka. Potom ho opatrne uzavrite, aby sa nedostal vzduch a odložte stranou. Po nejakej dobe dostanete paradajky plné chuti z tašky!

Ako to funguje

Jablká neustále produkujú etylén, ktorý je živnou pôdou na dozrievanie ovocia, ovplyvňuje starnutie rastlín a stimuluje pád listov. Takmer každá časť rastliny ju vyrába.

Nie je bez dôvodu, že sa považuje za rastlinný hormón – reguluje vývoj a rastrastlín. Ak necháme jablko s paradajkami v pevne utesnenom vrecku, plyn začne unikať do vzduchu, ktorý sa potom absorbuje paradajkami, čo spôsobuje rýchle zrenie.

Táto technika nie je ničím novým. Veľmi často sa používa v poľnohospodárstve a záhradníctve – producentmi ovocia, ktorí ich spočiatku pripravujú o plyn, a potom tesne pred prepravou v uzavretej miestnosti plnej etylénu počas približne 5 dní. Výsledkom je, že zrelé ovocie pripravené na spotrebu ide do obchodov.

Túto metódu je možné bezpečne používať aj doma. Nie je však potrebné čakať niekoľko dní. Vďaka tejto jednoduchej technike si môžete rýchlo vychutnať zrelé výrobky vrátane paradajok!

Prečo sa oplatí jesť paradajky?

Jedinečná chuť nie je jediným dôvodom, prečo by sme často mali oslovovať paradajky. Toto ovocie je plné zdravotných vlastností a my z neho získavame veľa výhod:

  • spomaľuje starnutie
  • zlepšiť zrak
  • chrániť pred slnečným žiarením
  • sú ideálne pre diabetikov
  • existuje nižšie riziko kardiovaskulárnych chorôb a niektorých typov rakoviny
  • sú nízkokalorické

To ukazuje, že stojí za zváženie pridanie paradajok do našej každodennej stravy.

ZDROJ:kobieceinspiracjie.pl

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>