Bleskový recept na najlepšie lístkové cesto, ktoré ma naučila mamka, je hotové už za 10 minút a pečivo s ním chutí božsky

Tiež radi pečieta z lístkového cesta? Pre mňa osobne je to najlepšia vec na svete. Môžete ho plniť na slano, na sladko a v podstate všetkým, čo máte radi. Dnes som si pre Vás pripravila recept na domáce lístkové cesto, ktoré máte hotové ťahom ruky. Niekedy je príprava lístkového cesta zložitá, ale s týmto receptom nie.

Čo budete potrebovať

  • 500 gramov pšeničnej hladkej múky špeciál
  • 1 žĺtok
  • 200 gramov masla
  • 100 gramov kyslej smotany
  • soľ na dochutenie
  • Postup:

    Pripravíme si veľkú misku, v ktorej zmiešame preosiatu múku spolu s maslom. Najlepšie je miešať priamo čistými rukami, vtedy máte cesto plne pod kontrolou. Následne pridáme žĺtok a kyslú smotanu. Ak je potreba, tak i soľ. Hnetie cesto, kým nemá jednotnú formu. Cesto prekryjeme potravinárskou fóliou a vložíme ho na 30 minút do chladničky. Po 30 minútach je cesto pripravené na pečenie. Naplniť ho už môžete čímkoľvek, čo máte radi.

    Dobrú chuť!

ZDROJ:jenbloknot.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>