BANANITA- neodolateľný dezert bez pečenia

 

Suroviny:

  • 300 g maslových sušienok
  • 3 balíčky vanilkového pudingu
  • 9 lyžíc kr. cukru
  • 1 liter plnotučného mlieka
  • 200 g masla
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 5 kusov banánov  podľa veľkosti formy
  • 200 ml smotany na šľahanie

Postup:

 

Práškový puding vmiešajte do trocha mlieka. Vložte zvyšné mlieko do hrnca, pridajte cukor a nechajte ho v ňom roztopiť na miernom ohni. Potom pridajte zmiešaný pudingový prášok a zvyšte do varu ako obvykle, aby ste vytvorili viskózny puding. Odstráňte puding zo sporáka a okamžite nastrúhané maslo pridajte. Maslo za miešania roztavte. Potom zamiešajte kyslú smotanu.
Rozdeľte maslové sušienky na kúsky a pridajte ich do smotany. Všetko dobre premiešajte.
Pripravte plech na pečenie alebo plech na pečenie s vysokým okrajom a okraje namažte maslom tak, aby sa kusy mohli ľahšie odstrániť pri krájaní. 1/3 pudingového krému rozprestierajte na dne maslovými sušienkami do hladka.
Na polovicu položte banány a zvyšok pudingovej smotany natrite maslovými sušienkami a rovnomerne rozložte. Okrem toho prichádza šľahačka so šľahačkou. Nechajte koláč stvrdnúť v chladničke.
Pred podávaním môžete koláč ozdobiť karamelovým sirupom (z tuby).

ZDROJ:einfachrezepte.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>