Báječný citrónový krém, pripravuje sa veľmi jednoducho a je nemožné sa od neho odtrhnúť

Citrónový krém je skutočne výborný, ktorý sa dá jesť samostatne ale môžete ho použiť ako plnku do koláčov.


zloženie:

  • 5 dl vody
  • 200 g cukor práškový
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • kôra najemno nastrúhaná z jedného citróna
  • 1 balíček citónový prášok, puding
  • 80 g maslo
  • 3 ks vajcia
  • 2,5 dl šľahačková smotana

Spôsob prípravy:

Pripravíme si 4 dl vody dáme práškový a vanilkový cukor a necháme zovrieť. V 1 dl vody rozmiešame citrónový prášok, prilejeme ho do vriacej vody a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Môžeme pridať aj trochu čerstvej kôry, podľa chuti.
Odstavíme a do horúceho krému zamiešame maslo a po jednom žĺtku a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Do vychladnutého krému zamiešame šľahačku a natrieme na tortu, alebo podávame len tak v pohároch s piškótami alebo ku koláču.
ZDROJ:di-via.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>