2 tipy na vynikajúce domáce majonézy, na ktorých si určite pochutnáte

Najideálnejšie a najjednoduchšie pripraviť omáčku na rôzne jedlá je domáca majonéza.

1. KLASICKÁ DOMÁCA MAJONÉZA

Budeme potrebovať:

  • 3 ks žĺtky
  • 375 g slnečnicový olej
  • 12 g obyčajná horčice
  • 75 ml ocot
  • 10 g Kr. cukor
  • soľ podľa chuti

Postup: Žĺtky, soľ a horčicu vymiešame metličkou do hladkej pasty a za stáleho miešania pridávame tenkým prúdom rastlinný olej. Nakoniec pridáme ocot, cukor a dobre vymiešame. Môžete použiť aj mixér, ale originálne majonéza sa stále pripravovala ručne.

2. SMOTANOVÁ MAJONÉZA

Budeme potrebovať:

  • 1 ks žĺtok
  • 125 ml smotana na šľahanie
  • 20 g hladká múka
  • 1 lyžica rastlinný olej
  • 20 g masla
  • práškový cukor podľa chuti
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie

Postup: 

Do misky preosejeme múku a postupne prilievame za stáleho miešania smotanu, pridáme soľ, korenie, žĺtok, maslo a vo vodnom kúpeli šľaháme do hladkej hmoty pokiaľ hmota nezačne hustnúť. Odstavíme z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť. Do chladnej hmoty pridáme rastlinný olej, citrónovú šťavu, ak je ešte potrebné pridáme soľ, korenie a cukor. Všetko dobre metličkou vymiešame a ochutnáme.

ZDROJ.nodepress.biz

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>